Läkarmissionen

Skyddsänglar ger utsatta barn en ny start

Kampanj – Bli skyddsängel
Övergivna barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda och många andra utsatta barn och unga som lever under extremt tuffa omständigheter får hjälp tack vare Skyddsänglar i Sverige. Som Skyddsängel hos Läkarmissionen är du med och räddar barn varje månad. Du bestämmer själv belopp och kan avsluta autogirot när du vill. Välkommen med och förändra livet för barn som verkligen behöver en extra Skyddsängel.

Ge ett barn en familj
Vi har kommit till insikt om att det bästa för ett föräldralöst barn är att få växa upp i en “vanlig” familj. Som kan se ut nästan hur som helst, bara barnet får uppleva villkorslös kärlek och trygghet där. För några år sedan startade vi ett helt nytt sätt att arbeta med utsatta och övergivna barn. Arbetet döptes till ”Ge ett barn en familj”. Initiativtagare var svenskan Monica Woodhouse, som i över tjugo år har arbetat med att hjälpa barn i Sydafrika. “Varje barn behöver någon som är tokig i dem”, säger Monica Woodhouse som fortfarande leder arbetet i Sydafrika. Förr placerades barn ofta på barnhem där de fick bo och växa upp. Med det här nya sättet att tänka och arbeta flyttar barnen i stället till en helt vanlig familj, som blir deras för resten av livet. Familjerna får ingen ekonomisk ersättning. De gör detta av kärlek och omtanke och får mycket tillbaka av det barn som får växa upp i deras trygga miljö.

Hjälp barnen – bli Skyddsängel
Resultaten av arbetet i Sydafrika är så fantastiskt bra att vi nu ger möjligheten till många fler barn, såväl i Sydafrika som i andra länder där övergivna och föräldralösa barn behöver en trygg och kärleksfull familj. Som Skyddsängel är detta ett av många projekt som du är med och stöttar genom ditt månadsgivande.

lakarmissionen.se/stod-oss/manadsgivare/bli-skyddsangel/